Dacă obiectivul dvs. este producția de viței cu calități superioare și obținerea unui preț bun al produsului, atunci primul pas este implementarea mai multor „bune practici de management” cheie pentru a vă îndeplini scopul.

 

Printre aceste bune practici numărăm câteva dintre ele:

 

  • Asigurarea de condiții optime de pășunat prin parcelarea pășunii, îngrădirea acestei corespunzător lotului și vegetației, crearea de protecții împotriva soarelui și a vântului, crearea la intersecția dintre parcele de sisteme de prindere/garduri de tip Coral dar și prin pregătirea bovinelor pentru perioada de pășunat

  • Acțiunile imunoprofilactice atât pentru bovine adulte, juninci și vaci gestante cât și tineri viței. Vaccinarea timpurie este un instrument obligatoriu pentru un management corect, asigurând fătări timpurii ale junincilor și menținerea productivității pe o perioadă mai lungă de timp.

  • Deparazitări de primăvară și toamnă.

  • Respectarea perioadei și a condițiilor de montă specifice rasei precum și urmărirea fătărilor

  • Castrarea vițeilor la momentul fătării. Taurii castrați încep să depună grăsime intramusculară la o vârstă mult mai mică decât taurii și sunt mai puțin susceptibili de a suferi un regres din cauza stresului sau a bolilor din cauza castrării la înțărcare.

  • Realizarea înțărcării vițeilor în condiții optime pentru a limita perioada de stres a acestuia dar și cel al mamei

  • Separarea vițeilor în perioada de creștere

  • Selectarea vițeilor în funcție de categorie și dezvoltarea corporală și stabilirea celui mai bun plan de management al acestora. Dezvoltarea corporală la bovine de îngrășat se referă la dezvoltarea sistemului muscular și a stratului de grăsime în raport cu mărimea scheletului, în funcție de vârstă.

 

 

Importanța calității vițeilor din rasa Angus și bune practici pe care le putem implementa în fermă

18 aprilie 2019