REPRODUCTIE

 

Alegerea  rasei Angus pentru popularea fermei s-a facut tinand seama de avantajele si caracteristicile specifice: fatare usoara, maturitate timpurie, fertilitate mare, temperament linistit, rata de crestere optima si eficienta, producerea de carcase de calitate si capacitatea de maturizare sexuala rapida (precocitate), pret ridicat pe piata etc.

 

Black Angus Farm a achizitionat 125 juninci Black Angus selectate de la ferme din Scotia renumite pentru calitatea materialului genetic furnizat  si 4 tauri cu origine atestata, toate animalele fiind inregistrate si recunoscute de catre Asociatia Crescatorilor Aberdeen Angus Marea Britanie. Concomitent s-a reabilitat infrastructura fermei prin reabilitarea grajdului si  s-a implementat la nivelul fermei sistemul modern  de crestere si evaluare a progresului genetic si imbunatatirea performantelor Breedplan.   

 

Obiectivul principal urmarit prin achizitia de material genetic de mare valoare si implementarea Breedplan-ului a fost realizarea in inima Transilvaniei a unei ferme care sa detina genetica de elita, recunoscuta la nivel regional si  care in viitor sa poata exporta animale vii catre alti beneficiari din tari europene.