Választékok és termékek

h
1

1) Pulpă / Comb / Round

2

2) Vrăbioară / Lapos hátszín / Sirloin

3

3) T-bone Steak / Lapos hátszín / Short loin

4

4) Mușchi / Bélszín / Tenderloin

5

5) Bavetă (fleică) / Hasaalja / Flank

6

6) Antricot / Magas hátszín / Rib

7

7) Coaste / Borda (Oldalas) / Beef ribs

8

8) Cap de piept / Szegy hátulja / Brisket

9

9) Greabăn / Tarja / Chuck Roll

10

10) Ceafă / Tarja / Chuck

11

11) Spată / Lapocka / Shoulder

12

12) Gât / Nyak / Neck

13

13) Piept / Szegy eleje / Short plate

14

14) Rasol cu os / Osso bucco / Lábszár / Shank

14

14) Rasol cu os / Osso bucco / Lábszár / Shank

15

15) Obrăjor / Ökörszáj (Pofa) / Cheek

16

16) Limbă / Nyelv / Tongue

17

17) Rasol alb / Fehér pecsenye / Eye of round

18

18) Coadă / Farok / Tail

*Válasszon egy számot, hogy megismerje a kínálatunkban található választékot.
*A fenti minta számozott pontjaival történő kapcsolat érdekében, nyissa meg a honlapot laptopjáról/számítógépéről/desktopjáról.

Ajánlatunk

A Black Angus marhahús széles választékát kínáljuk, mint például T-bone steak, nyakkaraj, rib-eye steak, bélszín vagy csontos lábszárhús. A választékok kiváló minőségűek, és elkészítés után különleges ízűek a márványosság és a zsengeség miatt. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden részt másképpen kell elkészíteni a lehető legjobb íz és kívánt állag elérése érdekében. Egyes részek ideálisak grillezett vagy serpenyőben sült steakekhez, mások pedig sütőben sült marhahúshoz, marhahúsleveshez, pörkölthöz vagy gulyáshoz.

Kínálatunkban megtalálhatóak friss, érlelt és fagyasztott húsválasztékok, valamint számos darabolás, előrecsomagolás és adagolás.

Clean Label / All Natural

A fogyasztói igényeknek megfelelően az élelmiszeriparban egyre több cég érdeke, hogy kínálatát hagyományos, a természetes termékekhez közelebb álló termékekkel bővítse. E követelmények teljesítéséhez nemcsak a termékek bővítésére, hanem feldolgozási technológiák fejlesztésére is szükség van. Ma már az élelmiszerpiacon is találhatunk Clean Label termékeket ízfokozó, allergén és csökkentett élelmiszer-adalékanyaggal vagy anélkül. A Clean Label – vagyis a tiszta címkével ellátott – termékek kínálata igen széles, olyan teljesen természetes „All Natural“ termékek ezek, amelyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, csak természetes összetevőket, bio vagy organikus termékeket, és termesztésük során nem használnak szintetikus vegyszereket vagy olyan termékeket, amelyek E-jelölést tartalmazó anyagokat tartalmaznak.

Darabolás

Elülső negyed

A marhahús elülső negyede a marhahús oldalának elülső része, amelyet a 12. és 13. borda között áthaladó vágással választanak el a hátulsó negyedtől. Ez a következő fő részekre oszlik: tarja, rostélyos, a szegy hátulja, a szegy eleje és az első lábszár. Az elülső negyedet a hasított marha-félből készítik elő úgy, hogy az elülső és a hátulsó negyedet elvágják a meghatározott borda mentén, a gerinc hasi részén keresztül a gerincoszlopra merőlegesen.

Hátulsó/hátsó negyed

A hátulsó negyed a marhahús oldalának hátsó része, amelyet a 12. és 13. borda között áthaladó vágás választ el az elülső negyedtől. A hátulsó negyedet a hasított marha-félből készítik elő úgy, hogy a hátulsó és az elülső negyedet egy vágással elválasztják a meghatározott borda mentén a gerincoszlopra merőlegesen, a lebernyeg ventrális részéig.

A Black Angus előnyei

A marhahús fogyasztásának előnye és jótékony hatása világszerte ismert, egészségügyi szakértők és táplálkozási szakértők egyaránt ajánlják.

Az Angus marhahús gazdag fehérjében, aminosavakban, ásványi anyagokban, Omega 3-ban, B12- és B6-vitaminban, cinkben, vasban és alacsony a koleszterinszintje, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára.

Ennek a fajtának a fő tulajdonsága a márványozás, vagyis az izomzaton belüli zsír lerakódása, ami a különleges puhaságot, ízt és lédússágot adja.

Feldolgozatlan választék/termékek

1. Comb

A comb a hátulsó negyednek az a része, amelyet egy egyenes vágással választanak el a hátszíntől, és amely a csípőfartő (a combcsont feje/acetabulum ) előtt (az elülső részén) halad el, és ezáltal a medencecsontot (os coxae) körülbelül két egyenlő részre vágja.

Fartő

 

A fartő a comb legfontosabb része, finom és jól márványozott textúrájú. Nagyon jó steakként ismert, a hátszínhez hasonló puhaságú, de intenzívebb ízű. Ez az ágyéki régió és a comb közötti rész.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

Picanha

A Picanha a fartőn található felső izomréteg, közvetlenül a bőr alatt. Kevés intramuszkuláris zsír található itt, de finom textúrájú. A Picanha egy olyan izom, amelyet az állat mozgása közben keveset használ, ezért nagyon zsenge marad. Kívülről bőséges zsírréteg borítja, amelyet főzés közben nem szabad eltávolítani. A rostok mentén szeletelve grillezhető.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

Lágyhús

 

A lágyús a marhacomb azon darabja, amely magában foglalja a belső combizmok által alkotott anatómiai részt. Ez egy olyan izom, amely járás közben nagyon megterhelődik, ezért nem tartalmaz túl sok intramuszkuláris zsírt, és az izomrost állaga sűrűbb, de nagyon markáns ízű. A lágyhús rántott húshoz, gulyáshoz, marhahúsleveshez vagy sült ételekhez használható.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

Frikandó (Borjúremek)

 

A frikandó a comb belsejéből származik. Ezen a területen az izmokat a mozgáshoz használják, így a marhahús soványabb és kevésbé zsenge. Sovány vágás lévén, steakekhez, lassú főzéshez vagy pörköléshez/pároláshoz leginkább vékonyra szeletelve alkalmas. Bár a frikandó és a fehér pecsenye eltérő állagú, ugyanazzal a módszerrel elkészíthetők. Az elkészített változatban észrevehető a köztük lévő textúra és íz különbsége.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

Gömbölyű felsál

 

A gömbölyű felsál a comb belső részében található és gömbölyű, innen ered a neve is. Az egyik legpuhább húsdarab, vékonyabb izomrosttal, elég sok kötőszövettel. Különleges ízű, zamatos.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

2. Hátszín

        

A hátszín a marhasült egyik összetevője. A gerinc ágyéki részében található, és átnyúlik a combba. Gazdag intramuszkuláris zsírbetétekben, így grillezésre is alkalmas.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

3. T-bone Steak

     

A T-bone steak a bélszínből és a hátszínből áll, amelyeket egy „T“ alakú csont választ el, megfelelő zsengeséget és teljes ízt kínálva a kétféle résznek köszönhetően. Meglehetősen márványos, zsenge és ízletes.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

4. Bélszín

    

A bélszín a legzsengébb az összes darab közül és finom az állaga. A vesepecsenye a legjobb minőségű steak. A gerinc „short loin”-nak is nevezett részéből származik. A gerinc mellett helyezkedik el és hal alakú.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

5. Hasaalja

   

A hasaalja a hátsó negyed részen helyezkedik el. A combtól egy egyenes, az ágyéki gerinccel szinte párhuzamos szakasz választja el, amelynek kezdőpontja a gyomornyálkahártya (prefemorális) nyirokcsomó környékén van, a mellkastól pedig a 12. és 13. borda és a bordás porc között lévő vágás választja el.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

6. Rostélyos

Csontos marharostélyos

   

A csontos marharostélyos a gerinc elülső részén található, a 6. és a 12. borda közötti rész. Aromás és puha, a felső bordaív környékéről indul, mozgástól enyhén edzett izomzattal. Az intenzíven márványozott marharostélyos ideális gyors grillezéshez, nagy lángon és grillen

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban  |  fóliázott edényben

Kicsontozott marharostélyos

   

A kicsontozott marharostélyos, más néven „Ribeye“ vagy „Eye of the Rib.“ Anatómiai fordításban „bordaszem“-nek nevezik, mivel a gerinc elejéről származik. Az egész hasított test egyik legízletesebb darabja, magas fokú márványozottsággal és bőséges zsírréteggel rendelkezik. A csont nélkül vágott darab eltérő ízű, de ugyanolyan ízletes, mint a csontos változat, kis finomságbeli eltérésekkel.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban  |  fóliázott edényben

Tomahawk

     

A Tomahawk a karajból, a bordás részből nyert steak. A Tomawahkot körülölelő rész a 6. bordától a 11. bordáig terjed.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban  |  fóliázott edényben

7. Borda

     

A borda (marhaborda) a hátsó negyedből származik, 6-8 bordát ölel át. A grillezett borda igazi ínyencség a nagyon jól kidolgozott bordaközi izmoknak köszönhetően.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban  |  fóliázott edényben

8. Szegy eleje

   

A szegy elejét egy egyenes vágással elválasztják a szegy hátuljától, amely az 5. és 6. borda között halad át, a tarjától pedig egy, az első vágásra merőleges vágással, amely valamivel a könyökízület (a felkarcsont disztális vége) fölött (hátul) halad át és a lábszártól a könyökcsont természetes kontúrját követő vágással (a könyökcsont olecranon folyamata).

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

9. Tarjahegy

   

A tarjahegy a bordák belsejében lévő rész, a rostélyos folytatása a nyak irányába. Márványos, lédús darab, és megfelelően elkészítve nagyon puha.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

10. Tarja

   

Ez egy téglalap alakú hússzelet, amelyet két egyenes, egymásra merőleges vágás választ el a többi résztől (borda, mellkas és mellkasfej). Az első vágás az 5. és 6. borda között halad el, amely elválasztja a nyakat, a mellkast és a fart a bordától, valamint a fejet a mellkastól. A második vágás egy ponton halad át közvetlenül felette, a láb ízülete után, elvágva az összekötő porcot az első borda és a szegycsont között, így elválasztva a tarkót a fartól.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

11. Lapocka

  

A lapocka és a vállcsont körüli rész jól kiegyensúlyozott hús- és zsírtartalmú, erős ízű és aromás. A szeggyel együtt érdekes keveréke lehet a hamburgereknek. Gyakran használják gulyáshoz és pörköltekhez.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

13. Szegy hátulja

   

A szegy hátulját egy egyenes vágással elválasztják a tarjától és a szegy elejétől, amely az 5. és 6. borda között halad át, és a rostélyostól egy egyenes vágással, amely az első vágásra merőlegesen halad át a bordákon a bordaív középpontjához képest enyhén a hasi rész alatt.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban

14. Csontos lábszárhús

 

A csontos lábszárhús/Osso bucco a comb alsó részéből, azaz a lábszár területéről kivont darab. A darabok szeletelve tartalmazzák a csőcsont részét, beleértve a csontvelőt is, amely elkészítéskor intenzív ízt kölcsönöz a húsnak és nagyban különbözik az összes többi darabtól. A rost állaga nagyon sűrű, alacsony zsírtartalmú, így a csontleves alkalmassá teszi a hosszú, alacsony lángon történő főzésre. Ízletes borjúlevest és pörköltet, valamint osso buccót lehet készíteni belőle.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

15. Marhapofa

 

A marhapofa kemény izmokból álló, rostos szerkezetű, kiálló és közepesen márványozott húsdarab, amely megfelelő elkészítés esetén zsenge és selymes.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban  |  fóliázott edényben

17. Fehérpecsenye

     

A fehérpecsenye a comb középső részén található, hosszúkás alakú és elhelyezkedése miatt „Eye of Round“ néven ismert. Harántcsíkolt izomrostja van, alakja hasonló a bélszínhez. Ennek azonban szilárdabb a rostja, mint a vesepecsenyének, mivel az állat mozgása során jobban igénybe van véve. Ez a darab kiválóan alkalmas közvetett hőalapú ételekhez, steakekhez, valamint serpenyős ételekhez, ha előzőleg bepácolják.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Rekeszhús

     

A „skirt steak“ néven ismert marha rekeszhús ízletes és különleges darab a rekeszizomból. Ez a hosszú, lapos darab két típusra oszlik: belsőre és külsőre. Az erőteljes ízű és marha ízekben gazdag marhahús-membránt különféle kulináris készítményekben nagyra értékelik, különösen az olyan ételekben, mint a fajitas, a taco és a stir fry-ok. Durvább textúrája és különálló rostjai miatt a pácolás jótékony hatással van a puhaság fokozására.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Marha munkahús

Friss marhahús vagy olyan hús, amely különféle ételekhez felhasználható, például kolbászhoz, darált húshoz stb.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Gulyáshús

   

A gulyáshús speciálisan vágott és a legfinomabb gulyás elkészítéséhez kiválasztott marhahús. Nincs feldolgozva.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Feldolgozott választék/termékek

Darált hús

A darált hús nyak, tarja, szegy és lapocka keverékéből áll. Az előállítási folyamatban a darabolás és darálás után a hús azonnal gyorsfagyasztási folyamaton esik át. A fagyasztási sebesség, illetve a rendkívül alacsony hőmérséklet biztosítja valamennyi tulajdonságának megőrzését. A hús -32 és -36 °C közötti hőmérsékleten 24 óra alatt halad át a fagyasztóalagúton, majd állandó -18 °C-os hőmérsékleten tárolják. Fűszereket nem adnak hozzá.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Hamburger

 

A hamburgerekhez való marha munkahús a nyak, tarja, mell és hát keverékéből áll, kb. 75/25%-os hús-zsír arányban. Az előállítási folyamatban a hús feldarabolása után a darált hús azonnal  gyorsfagyasztási folyamaton esik át. A fagyasztási sebesség és a rendkívül alacsony hőmérséklet biztosítja valamennyi tulajdonságának megőrzését. Hozzáadott fűszerek: só, bors.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Miccs

 

A miccs 75-25% arányban háthúst, marha munkahúst és zsírt tartalmaz. Használt fűszerek: só, bors. A ledarált hús fűszerekkel való összekeverése után a miccset hűtőben tároljuk.

Csomagolása ➡️ vákuumos zacskóban | fóliázott edényben

Virsli

Marhahúsból, marhafaggyúból, sóból, borsból, fokhagymából és tört jégből hagyományos és természetes módszerekkel készült virsli. Az előállítási folyamat hosszabb, ezért a készítmény több dagasztást igényel. Végül felforralják és tárolják.

Csomagolása ➡️ bélben, fóliázott edényben

Nyárádmagyarósi kolbász

80%-ban főtt/füstölt marhahús, marhafaggyú, természetes/mesterséges membrán, fűszerek. A darált hús felforralásával és speciális fűszerekkel való összekeverésével állítják elő, hagyományos helyi módszerek szerint.

Csomagolása ➡️ bélben, fóliázott edényben

*Az oldalon található képek bemutatási célt szolgálnak.

FRISS

A helyi gazdaságok és termelők termékeinek vásárlásával garantálja azok frissességét, hiszen nem tesznek meg több ezer kilométert asztaláig

TERMÉSZETES

Az optimális, stresszmentes környezetnek és a szarvasmarha tartási körülményeinek és a természetes takarmányozásnak köszönhetően a hús minősége kiváló, a természet multivitaminja.

ÍZLETES

A Black Angus húsának különleges ízét kivételes minősége (márványozottsága) adja, amely egyben igazán különleges és meglepő zsengeséget, ízt és lédússágot eredményez.

EGÉSZSÉGES

Az Angus marhahús egészségesnek tekinthető magas fehérje-, aminosav-, ásványianyag-, omega-3-, B12- és B6-vitamin-, cink-, vas- és alacsony koleszterintartalma miatt.

ELÉRHETŐSÉG

BLACK ANGUS FARM KFT.

Adószám: RO17144337, Bejegyzési szám: J26/80/2005

Cim: 547385 Nyárádmagyaros, 470/A

Maros megye, Románia

 

KAPCSOLAT

Telefonszám: +4 0749 168 168

Email: office@blackangusfarm.ro

KÖVESSEN BENNÜNKET

Call Now ButtonCERE OFERTĂ | CONTACT