Sortimente și Produse

h
1

1) Pulpă / Comb / Round

2

2) Vrăbioară / Lapos hátszín / Sirloin

3

3) T-bone Steak / Lapos hátszín / Short loin

4

4) Mușchi / Bélszín / Tenderloin

5

5) Bavetă (fleică) / Hasaalja / Flank

6

6) Antricot / Magas hátszín / Rib

7

7) Coaste / Borda (Oldalas) / Beef ribs

8

8) Cap de piept / Szegy hátulja / Brisket

9

9) Greabăn / Tarja / Chuck Roll

10

10) Ceafă / Tarja / Chuck

11

11) Spată / Lapocka / Shoulder

12

12) Gât / Nyak / Neck

13

13) Piept / Szegy eleje / Short plate

14

14) Rasol cu os / Osso bucco / Lábszár / Shank

14

14) Rasol cu os / Osso bucco / Lábszár / Shank

15

15) Obrăjor / Ökörszáj (Pofa) / Cheek

16

16) Limbă / Nyelv / Tongue

17

17) Rasol alb / Fehér pecsenye / Eye of round

18

18) Coadă / Farok / Tail

*Selectează un număr pentru a descoperi sortimentele din oferta noastră.
*Pentru o interacțiune cât mai bună cu punctele numerotate de pe macheta de mai sus, accesează această pagină de pe laptop/computer/desktop.

Oferta Noastră

Oferim o gamă variată de sortimente din carne de vită Black Angus, precum T-bone steak, ceafă, antricot, mușchiuleț sau rasol cu os. Sortimentele sunt de o calitate superioară și vor avea un gust deosebit după ce sunt gătite, datorită marmorării și frăgezimii. Totuși, este important de reținut că fiecare sortiment se prepară în mod diferit astfel încât să se obțină cel mai bun gust posibil și textura dorită. Unele sortimente sunt ideale pentru steak-uri la grătar sau la tigaie, iar altele sunt potrivite pentru friptură de vită la cuptor, ciorbă de văcuță, tocăniță sau gulaș.

Oferta noastră conține atât sortimente de carne proaspătă, maturată, cât și congelată, precum și o multitudine de tăieturi, ambalări și porționări.

Clean Label / All Natural

În conformitate cu cerințele consumatorilor, tot mai multe firme din industria alimentară sunt interesate să-și dezvolte oferta cu produse tradiționale, mai aproape de cele naturale. Pentru îndeplinirea acestor cerințe este necesară nu numai dezvoltarea produselor, ci și o dezvoltare a tehnologiilor de prelucrare. Astăzi putem deja întâlni pe piața de alimente produse Clean Label fără potențatori de gust, fără alergeni și cu conținut redus sau fără aditivi alimentari. Gama de produse Clean Label altfel spus cu eticheta curată – este foarte largă, cuprinzând produsele integral naturale All Natural care nu conțin materiale sintetice, ci doar componente naturale, produsele bio sau organice, la cultivarea cărora nu se utilizează chimicale sintetice, și produse care nu conțin substanțe cu E-uri.

Porțiuni

Sfertul Anterior

Sfertul anterior este porțiunea anterioară a carcasei de vită, fiind separat de sfertul posterior printr-o secționare între coastele 12 și 13. Din acest sfert rezultă următoarele sub-secțiuni: ceafă (chuck), coastă/antricot (rib), cap de piept (brisket), piept (plate) și rasol anterior (foreshank). Sfertul anterior se obține prin secționarea precisă a carcasei, perpendicular pe coloana vertebrală, de-a lungul coastei 12 prin porțiunea ventrală (regiunea anterioara) a flancului (abdomenului).

Sfertul posterior

Acesta este segmentul posterior de carcasă obținut prin secționare, tăietura separând coastele 12 și 13. Prin această secționare, perpendicular pe coloana vertebrală, se realizează separarea sferturilor de carcasă (anterior de posterior) pe linia medianei cutiei toracice.

Beneficii Black Angus

Avantajele și beneficiile oferite de consumul de carne de vită sunt cunoscute în întreaga lume, fiind recomandată atât de experții din domeniul sănătății, cât și de nutriționiști.

Carnea de vită Angus este bogată în proteine, aminoacizi, minerale, Omega 3, vitaminele B12 și B6, Zinc, Fier și are colesterolul scăzut, acestea fiind esențiale organismului uman.

Calitatea principală a acestei rase este perselarea și marmorarea, adică depune grăsime intra musculară, care îi oferă acea frăgezime, savoare și suculență cu totul specială.

Sortimente/Produse Neprocesate

1. Pulpă

Pulpa este o porțiune a sfertului posterior obținută prin separarea de coapsă printr-o secționare dreaptă anterioară articulației crupei (capul femurului) separând osul pelvin (osul coxal) în două părți, aproximativ egale.

Chiulotă

 

Chiulota este cea mai importantă piesă din pulpă cu o textură fină și bine marmorată. Este cunoscută ca un steak foarte bun cu o frăgezime asemănătoare ca vrăbioara, însă cu un gust mai intens. Aceasta provine dintre zona lombară și pulpă.

Ambalare ➡️ Pungă vid

Picanha

Picanha reprezintă stratul muscular superior din zona chiulotei, imediat de sub piele. Cu puține inserții de grăsime intramusculară, dar cu textură fină, picanha este un mușchi care se folosește puțin în timpul mișcării animalului, de aceea rămâne foarte fraged. Este acoperită la exterior cu un strat generos de grăsime, care nu trebuie înlăturat la gătit. Se poate frige la grătar, tăiată felii de-a lungul fibrei.

Ambalare ➡️ Pungă vid

Capac Pulpă

 

Capac Pulpă reprezintă piesa din pulpa de vită ce cuprinde partea anatomică formată din musculatura internă a coapsei. Este un mușchi foarte solicitat în timpul mersului și de aceea nu prezintă atât de multă grăsime intramusculară, iar textura fibrei musculare este mai densă, însă cu un gust foarte pronunțat. Capacul se poate folosi pentru snițel, gulaș, ciorbă de vita sau preparate la cuptor.

Ambalare ➡️ Pungă vid

Fricandou

 

Fricandoul provine din partea interioară a pulpei. Mușchii din această zonă sunt utilizați pentru mișcare, astfel carnea de vită este mai slabă și mai puțin fragedă. Fiind o piesă slabă, se pretează cel mai bine pentru fripturi, gătire lentă sau prăjire/sotare dacă se feliază subțire. Deși fricandoul si rasolul alb au texturi diferite, pot fi gătite în același timp, prin aceeași metodă. În varianta preparată va fi sesizată diferența de textură și de gust între acestea.

Ambalare ➡️ Pungă vid

Nucă

 

Nuca, localizată în partea interioară a pulpei, are un aspect rotund, de unde-i vine și denumirea. Este una dintre cele mai fragede piese din pulpă, cu fibră musculară mai subțire, destul de multe inserții de țesut conjunctiv, cu un gust deosebit și suculență.

Ambalare ➡️ Pungă vid

2. Vrăbioară

        

Vrăbioara este parte componentă a roastbeefului. Se regăsește în zona lombară a coloanei și face trecerea spre pulpă. Este bogată în inserții de grăsime intramusculară, ceea ce face să fie potrivită pentru grătar.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

3. T-bone Steak

     

T-bone Steak este constituit din mușchi și vrăbioară, despărțite de un os în formă de ”T”, oferind o frăgezime optimă și o savoare completă datorită celor două tipuri de piese conținute. Prezintă un grad ridicat de marmorare, frăgezime și gust.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

4. Mușchi

    

Mușchiul are cea mai mare frăgezime dintre toate piesele, și o textură fină, mușchiul file reprezintă steak-ul de cea mai bună calitate. Acesta provine din partea de coloană denumită și „short loin”. Este poziționat lângă coloana vertebrală și are formă de pește.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

5. Bavetă

   

Baveta (fleica) este porțiunea sfertului posterior. Aceasta se separă de coapsă printr-o secționare dreaptă, aproximativ paralelă cu coloana vertebrele lombare, având punctul de pornire în vecinătatea sau prin ganglionul limfatic inghinal (prefemural) iar de piept printr-o tăietură care trece între coasta a 12-a și a 13-a și cartilajul costal.

Ambalare ➡️ Pungă vid

6. Antricot

Antricot cu Os

   

Antricotul cu os provine din partea anterioară a coloanei vertebrale, de la coasta a VI-a la coasta a XII-a. Este aromat și fraged, provenind din zona cutiei toracice superioare, cu musculatură puțin exersată în mișcare. Intens marmorat, antricotul este ideal pentru frigerea rapidă la foc viu, pe grătar.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Antricot fără Os

   

Antricotul fără os denumit și Ribeye sau Eye of the Rib se traduce anatomic prin ”ochiul coastei” fiindcă provine din partea din față a coloanei vertebrale. Este una din cele mai savuroase piese din toată carcasa, având un grad ridicat de marmorare și un strat generos de grăsime. Piesa, tăiată fără os oferă o aromă diferită, însă la fel de gustoasă ca varianta cu os, cu mici diferențe de frăgezime.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Tomahawk

     

Tomahawk este un steak obținut din coloană, partea cu coaste. Zona care cuprinde Tomawahk pornește de la coasta a 6-a până la coasta a 11-a.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

7. Coaste

     

Coastele (beef ribs) provin din sfertul posterior, incluzând 6-8 coaste. Datorită mușchilor intercostali foarte bine împănați, coastele la grill sunt o adevărată delicatesă.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă înfoliată

8. Cap de Piept

   

Denumit și brisket, acesta se separă de piept printr-o tăietură dreaptă printre coastele 5 și 6, de la ceafă printr-o tăietură în unghi drept până la prima tăietură, trecând într-un punct situat puțin posterior și deasupra articulației piciorului (articulația dintre radius și ulna înspre humerus) și separarea de rasol printr-o tăietură care urmează conturul natural al osului articulației humerale (conturul fiziologic al ulnei).

Ambalare ➡️ Pungă vid

9. Greabăn

   

Greabănul reprezintă piesa din interiorul coastelor, fiind o continuare a antricotului, înspre gât. Este o piesă marmorată, suculentă și poate fi foarte fragedă atunci când e gătită corespunzător.

Ambalare ➡️ Pungă vid

10. Ceafă

   

Aceasta este o secțiune de carne rectangulară, separată de restul secțiunilor (coastă, piept și capul de piept) prin două tăieturi drepte perpendiculare una pe alta. Prima tăietură trece între a 5-a și a 6-a coastă care separă ceafa, pieptul și rasolul de coastă și capul de piept. A doua tăietură trece printr-un punct imediat deasupra, posterior articulației piciorului, secționând cartilagiul de legătură dintre prima coastă și stern, separându-se astfel ceafa de piept și rasol.

Ambalare ➡️ Pungă vid

11. Spată

  

Spata localizată în jurul osului scapulei și al umărului, prezintă o proporție bine echilibrată de carne și grăsime, cu un gust intens și aromat. Alături de piept, poate fi un mix interesant pentru burgeri. Se folosește adesea pentru gulaș și tocănițe.

Ambalare ➡️ Pungă vid

13. Piept

   

Această porțiune este separată de ceafă și capul pieptului datorită unei secționări ce trece printre coastele 5 și 6, iar de antricot/coastă printr-o tăietură dreaptă care trece peste coaste în unghi drept față secționarea precedentă printr-un punctul ușor sub-deviat  față de mediana cutiei toracice.

Ambalare ➡️ Pungă vid

14. Rasol cu Os

 

Rasolul cu os / Osso bucco este piesa extrasă din partea inferioară a pulpei, respectiv zona gambei. Piesele sunt feliate și conțin partea din osul tubular, inclusiv măduva, care prin gătire oferă cărnii un gust intens şi mult diferit față de toate celelalte piese. Textura fibrei este foarte densă cu un conținut de grăsime redus, drept pentru care rasolul cu os este potrivit pentru gătire îndelungată la foc mic; din el se prepară supe și ciorbe gustoase de văcuță, precum și osso bucco.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

15. Obrăjor de Vită

 

Obrăjorul de vită este o bucată de carne care este constituită din mușchii duri, având o textură fibroasă, proeminentă si marmorare medie, ce are potențial de a deveni o carne fragedă și mătăsoasă, dacă este gătită corect.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

17. Rasol Alb

     

Rasolul alb/nemțesc se regăsește în partea centrală a pulpei, are o formă alungită și datorită poziționării, este cunoscută sub denumirea ”Eye of Round”, adică ”ochiul pulpei”. Prezintă fibră musculară striată, cu formă similară cu cea a mușchiului file. Are, însă, o fibră mai fermă decât cea a mușchiulețului file, fiind un mușchi exersat în mișcarea animalului. Această piesă se pretează foarte bine pentru preparate bazate pe caldură indirectă, fripturi, și pentru preparate în tigaie, dacă a fost marinată în prealabil.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Diafragmă

     

Diafragma de vită, cunoscută sub numele de „skirt steak”, reprezintă o bucată savuroasă și versatilă provenită din mușchiul diafragmei. Această bucată lungă și plană este împărțită în două tipuri: interior și exterior. Cu un gust intens și bogat în arome de carne de vită, diafragma de vită este apreciată în diverse preparate culinare, în special în feluri precum fajitas, taco-uri și stir-fry-uri. Datorită texturii sale mai aspre și a fibrelor distincte, este benefică marinarea pentru a-i spori frăgezimea.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Carne Vită Lucru

Este carnea de vită de lucru proaspătă sau carnea care poate fii folosită în diferite preparate cum sunt mezeluri, carne tocată etc.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Carne Gulaș

   

Carnea Gulaș este carnea de vită tăiată special și aleasă pentru a pregăti cel mai delicios gulaș. Nu este procesată.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Sortimente/Produse Procesate

Carne Tocată

Carnea tocată este formată dintr-un mix din gât, greabăn, piept și spată. În procesul de producție, imediat după tranșare și tocare, carnea intră într-un proces de înghețare rapidă care asigură păstrarea tuturor proprietăților acesteia, datorită vitezei de congelare și temperaturii extrem de scăzute. Carnea traversează tunelul de congelare în 24 de ore, la o temperatură între -32 și -36 °C, urmând ca apoi să fie depozitată la o temperatură constantă de -18°C. Nu se adaugă condimente.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Burger

 

Carnea vită lucru pentru burgeri este formată ca mix din gât, greabăn, piept și spată, cu o proporție carne-grăsime de aprox. 75/25%. În procesul de producție, imediat după tranșarea cărnii, carnea tocată intră într-un proces de înghețare rapidă care asigură păstrarea tuturor proprietăților acesteia, datorită vitezei de congelare și temperaturii extrem de scăzute. Condimente adăugate: sare, piper.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Mici

 

Micii conțin o combinație de carne din spată, carne vită lucru (CVL) și grăsime într-o proporție de 75%-25%. Condimente folosite: sare, piper. După tocarea cărnii și amestecarea cu condimente, micii sunt depozitați în spații frigo.

Ambalare ➡️ Pungă vid | Caserolă foliată

Crenvurști

Crenvurști obținuți din carne de vită, seu vită, sare, piper, usturoi și gheață pisată, prin metode tradiționale și naturale. Procesul de obținere este mai îndelungat fiind nevoie de mai multă frământare a compoziției. La final se fierb și se depozitează.

Ambalare ➡️ În Skin, caserolă foliată

Cârnați Măgherani

Fiert/afumat, carne de vită 80%, Seu Vită, membrană naturală/artificială, condimente. Se obțin prin procesul de fierbere a cărnii tocate și amestecate cu condimente specifice după metode tradiționale locale.

Ambalare ➡️ În Skin, caserolă foliată

*Imaginile de pe această pagină sunt cu titlu de prezentare

PROASPĂT

Prin cumpărarea produselor de la fermele și producătorii locali, te asiguri de prospețimea acestora, ținând cont că acestea nu au călătorit mii de km până să ajungă pe masa ta.

NATURAL

Datorită mediului și condițiilor optime, fără stres, în care cresc vitele și furajelor naturale cu care acestea sunt hrănite, calitatea cărnii este superioară, o multivitamină a naturii.

GUSTOS

Gustul deosebit al cărnii Black Angus este oferit de calitatea principală a acesteia (marmorarea), care îi oferă și o frăgezime, savoare și suculență cu adevărat specială, care te va surprinde.

SĂNĂTOS

Carnea de vită Angus este considerată sănătoasă datorită conținutului ridicat de proteine, aminoacizi, minerale, Omega 3, vitamine B12 și B6, Zinc, Fier și colesterolului scăzut.

INFORMAȚII FERMĂ

SC BLACK ANGUS FARM SRL

RO17144337; J26/80/2005

Str. Principală, nr. 470/A, Sat Măgherani

Comuna Măgherani, județul Mureș

Cod poștal 547385, România

 

CONTACTEAZĂ-NE

Telefon: +4 0749 168 168

Email: office@blackangusfarm.ro

URMĂREȘTE-NE

Call Now ButtonCERE OFERTĂ | CONTACT